ACCIÓ AL CANÒDROM. (Nota de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya)

ACCIÓ AL CANÒDROM.
Dilluns 6 de febrer a les 16h ACCIÓ DE SUPORT:

> Al Canòdrom com a seu del Centre d’Art de Barcelona
> Al seu director artístic, Moritz Küng, escollit per concurs internacional.

> A la necessitat d’un Centre d’Art a Barcelona.
> A l’observació de les Bones Pràctiques en els Museus i Centres d’Art.

Dilluns 6 de febrer de 2012 A les 16:00 hores davant la façana del Canòdrom, Centre d’Art de Barcelona. Carrer Concepció Arenal, 165-185 sota l’avinguda Meridiana (metro L 1 Fabra i Puig) MAPA Porta un rodet de pintor, una escombra o una brotxa gran.

Es pintaran de blanc els vidres del Canòdrom, com es fa amb els aparadors dels establiments en desús, tancats, o en venda i lloguer. Lectura de manifest i d’altres accions paral·leles. Rebota aquesta informació a qui creguis pot interessar-li.

Podreu fer el seguiment de l’acció a través del canal:

http://www.ustream.tv/channel/minipimer

És una proposta de:

Associació d’Artistes Visuals de Catalunya
www.aavc.net

Breu història

Des del juliol de 2008 Barcelona no té un centre d’art contemporani. Una institució clau en l’ecosistema artístic de qualsevol ciutat europea. Per aquelles dates el departament de Cultura va convertir el Centre d’Art Santa Mònica en un centre cultural.

Degut a la resposta de la comunitat artística, les institucions implicades, Generalitat i Ajuntament de Barcelona, van consensuar una sortida: rehabilitar l’antic Canòdrom Meridiana com a nova seu del centre d’art. A finals de l’any 2009 un jurat independent va escollir el projecte presentat per Moritz Küng al concurs internacional a la direcció del Canòdrom que van convocar el CoNCA i el Consell de Cultura de Barcelona.

Les obres de rehabilitació pràcticament estan acabades i el que resta és adaptar l’interior de l’edifici a les necessitats d’un centre d’art. Amb els canvis polítics produïts a les darreres eleccions al Parlament i a les municipals, els nous governants s’han desdit dels anteriors compromisos i el proper dimarts 7 de Febrer, a una reunió del Consorci del MACBA, pretenen posar fi al projecte del Canòdrom i deixaran el Centre d’Art de Barcelona en stand by.

Un situació similar pot produir-se amb altres centres d’art de diverses ciutats catalanes que poden desaparèixer víctimes de les noves polítiques.

El sentit de l’acció que proposem per a la tarda del 6 de febrer és pressionar als polítics i fer-los canviar d’opinió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s