Alguns apunts a propòsit de la reunió* amb Carles Puigdemont, Alcalde de Girona i Regidor de Cultura.

Els prolegòmens de la reunió amb Carles Puigdemont els van protagonitzar una sèrie d’aclariments relacionats amb la naturalesa de la NOVA ADAG i, de manera anàloga, algunes observacions destinades a polir defectes de forma que podien limitar —o, fins i tot, distorsionar— la possibilitat d’una comunicació fluida i real entre l’assemblea d’artistes i els responsables de cultura.

Fets els aclariments necessaris per part dels representants de la NOVA ADAG, l’Alcalde de Girona va reconèixer la legitimitat de l’assemblea d’artistes subratllant el seu paper d’interlocutor preferent en relació al sector de les arts visuals contemporànies. En aquest sentit, Puigdemont va posar especial èmfasi a l’hora de remarcar la importància que tenia, en l’àmbit de la cultura, la creació d’un col·lectiu integrat per professionals qualificats, disposats a exercir la crítica constructiva i a col·laborar, quan fos necessari, en tos aquells aspectes que afectin els seus interessos i els de la societat en general.

De manera anàloga, Puigdemont va aprofitar el benentès per mostrar el seu escepticisme en relació al Consell de les Arts i de la Cultura de Girona, sense qüestionar els seus membres sinó un model tancat en ell mateix i que, segons ell, servia per a justificar determinades polítiques culturals més que no pas per a proposar-ne de noves (una prova d’això seria que el Pla Estratègic de Cultura es va encarregar a una consultora externa: ICC Consultors).

En relació als principals equipaments, Puigdemont va negar rotundament la possibilitat de que les Sales d’Exposició de la Rambla desapareixesin com a tals, tot i que va admetre que es portaria a terme l’ampliació de l’Oficina de Turisme (en forma d’un magatzem annexe de cares a permetre’n l’homologació). Justament per això, l’Alcalde es va referir, en tot moment, a la Sala Fidel Aguilar (en singular).

No es va concretar quin seria el model de gestió de la Sala Fidel Aguilar, tot i que Puigdemont va dir que combinaria l’iniciativa pública i la privada, sempre que fos de qualitat i prioritzant els artistes més propers a l’àmbit de Girona. De fet, la convivència de les propostes d’origen públic amb les privades va ser un dels elements defensats pel responsable de cultura: d’aquesta manera, els espais públics també podrien treballar, donat el cas, amb espais privats com ara la Fundació Valvi o la Sala Expocambra (aquests van ser els dos exemples esmentats a la reunió).

En relació al Centre d’Art Contemporani de Girona (Bòlit) Puigdemont no va  afegir res a la seva posició mantinguda al respecte, tot i que en va garantir la continuïtat sense especificar-ne la forma futura.

Malgrat això, l’Alcalde va anunciar que volia que la Casa de Cultura es convertís en l’espai de referència en relació a la principal demanda de la NOVA ADAG, és a dir, la visibilització de les pràctiques artístiques contemporànies portades a terme pels artistes de Girona, els actuals però també els del nostre passat recent (segona meitat del S. XX).

Obviem altres aspectes tractats a la reunió amb Carles Puigdemont que seran convenientment explicats i valorats a la propera assemblea (pendent de data i lloc).  

 

*La reunió, que va tenir lloc el dimarts 28 de desembre a l’Ajuntament de Girona, es va iniciar a les 11h. i va finalitzar a les 12,30h. Hi van assistir, com a representants de la NOVAADAG: Sebi Subirós, Roser Bover i Eudald Camps.

Anuncis

2 pensaments sobre “Alguns apunts a propòsit de la reunió* amb Carles Puigdemont, Alcalde de Girona i Regidor de Cultura.

  1. El tarannà del Carles Puigdemont plana en tota l’explicació redactada per l’Eduald. Esperem que el fum vingui d’un foc concret per esclafar un espai idoni. Endavant. Ja posareu data i hora. Salut NOVAADAG

  2. Avui el punt publica el resultat de una entrevista amb l’alcalde. La línia sembla que continua mes o menys igual: Plena de indefinicions, “globus sonda” i ambigüitat. A mi em sembla que ni ells mateixos saben massa be que volen fer. En principi em semblaria que hi posen bona voluntat però…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s