La NOVA ADAG emplaça el govern a “explicar-se” per tal de poder iniciar el diàleg amb els seus representats

La segona reunió es va portar a terme el dijous 15 de desembre als Jardins de La Mercè amb la participació de 17 membres(*)

La reunió convocada pel dijous 15 de desembre, a les 19h. als Jardins de la Mercè de Girona, es va iniciar amb normalitat gràcies a la puntualitat dels membres de la NOVA ADAG que havien confirmat la seva assistència i gràcies, també, als missatges rebuts per part dels altres membres excusant la seva absència però reafirmant el seu suport en relació a aquesta segona trobada assembleària.

Els membres de la NOVA ADAG van estar d’acord en tornar a subratllar, com a punt de partida necessari, la seva independència ideològica i política així com la seva preocupació per la situació crítica que viu la cultura en l’actual context de crisi generalitzada.

Es va defensar la necessitat de repensar les estratègies a seguir en funció dels canvis radicals que està patint la societat contemporània, massa sovint aliena a determinades pràctiques artístiques i molt condicionada per unes polítiques que, a recer del pragmatisme econòmic, penalitzen els diferents àmbits de les humanitats.

Es va insistir en la necessitat de recuperar el col·lectiu artístic (entès en un sentit ampli i plural)  com a interlocutor bàsic per a poder legitimar polítiques culturals que tendeixen a obviar-lo: la NOVA ADAG s’ofereix, en aquest sentit, com un catalitzador de sensibilitats diverses però que coincideixen en aspectes essencials i irrenunciables.

Justament va ser a l’hora de debatre la necessitat de “fixar” aquests aspectes essencials i irrenunciables quan l’assemblea es va mostrar més taxativa: es va subratllar la necessitat de desvincular la “cultura viva” del turisme patrimonial i, de manera anàloga, es va defensar la importància de mantenir els equipaments culturals de la ciutat enfront d’un seguit de propostes “a la carta” que no només no afegeixen res al panorama existent sinó que suposen uns costos importants que contradiuen la suposada política d’austeritat universal.

Alguns membres de l’assemblea van suggerir la necessitat d’implicar-nos amb moviments propers al dels “indignats” incorporant la vessant més creativa o artística al discurs crític amb el sector bancari. Amb tot, es va decidir posposar a nivell general (tot i respectar la llibertat individual de cada membre de l’assemblea) accions més contundents, sense descartar-les, en funció dels fruits aconseguits a propòsit d’una futura reunió amb els responsables municipals de cultura (en el cas de Girona, el mateix alcalde Puigdemont). 

En darrera instància, l’assemblea va designar quatre representants encarregats de portar a terme un primer contacte amb l’alcalde de la ciutat que haurà de servir per fixar les bases per a l’acció futura. Els representants, escollits directament per l’assemblea (no hi va haver candidatures), són: Eudald Camps, Roser Bover, Jordi Isern i Sebi Subirós. 

La reunió va haver de finalitzar a les 21h. amb certa precipitació degut a que es va esgotar el temps per a disposar de l’espai cedit pels Jardins de la Mercè. No obstant això, es va aixecar la sessió amb el convenciment de seguir treballant en la defensa d’un sector que pateix, com pocs, els efectes de la crisi i l’empobriment de la cultura humanista. 

(*) Carlus Camps, Eudald Camps, Marc Palau, Quico Estivill, Sebi Subirós, Esteve Subirah, Roser Bover, Roger Costa-Pau, Jordi Isern, Evdokim Perevalsky, Omar Al-Ajlani, Adela Caamaño, Manel Bayo, Pep Aymerich, Rosa Brugat, Dolors Bosch i Montserrat Costa. 

Anuncis

3 pensaments sobre “La NOVA ADAG emplaça el govern a “explicar-se” per tal de poder iniciar el diàleg amb els seus representats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s