A propòsit d’una NOVAADAG

Amb l’objectiu d’evitar un malentès inicial (que podria resultar fatal a l’hora d’enfocar aquesta primera assemblea constitutiva) és fonamental subratllar que la NOVAADAG (entenent aquesta denominació com a provisional) no s’alinea amb cap formació política, ni majoritària ni minoritària, tot i que la seva principal raó de ser és fomentar el diàleg crític amb les dues grans formacions polítiques del nostre país (CiU i PSC). Amb tot, la NOVAADAG considera interlocutors vàlids tots els partits polítics, amb total independència de quina sigui la seva representació a les diferents institucions públiques.

En aquest sentit, la NOVAADAG neix (i no pas “reneix”, com s’ha volgut interpretar amb desencert i certa dosi de mala fe)  amb total independència ideològica i d’acció: es tracta d’una Assemblea Democràtica d’Artistes de Girona que haurà de ser un altaveu compartit de cara a fer visibles les necessitats d’un sector que ha vist, els darrers anys, com s’instrumentalitzava la cultura i com s’ignorava, de manera més o menys velada, als seus diversos agents productors.

Es tracta d’una Assemblea d’Artistes oberta a totes les manifestacions culturals: sumar esforços s’endevina com la millor estratègia de cara a condicionar polítiques que se senten legitimades gràcies a uns percentatges de vot que, en cap cas, representen majories incontestables. I, encara que així fos, la NOVAADAG no pot renunciar a la defensa de totes les minories, més encara en un context on la mediocritat avalada per les “dades objectives” sovint eclipsa diferents formes d’excel·lència cultural difícils de quantificar però fonamentals de cara a garantir la salut intel·lectual de qualsevol societat raonablement lliure.

Per tot això, la NOVAADAG (resultant de la trobada que es realitzarà el proper dissabte dia 10 de desembre a les 12h. a les Sales Municipals de la Rambla de Girona) iniciarà la seva activitat amb diferents grups de treball que analitzaran críticament i reclamaran polítiques actives i transparents en relació als diferents àmbits i equipaments culturals gironins:

El futur de les Sales Municipals de la Rambla (i, per extensió, d’un hipotètic centre d’art contemporani per a Girona), la gestió de l’Escola Municipal d’Art, el paper de la Casa de Cultura en l’entramat de relacions i pràctiques artístiques, la gestió dels diversos fons d’art propietat de les diferents institucions (encapçalades per l’Ajuntament i la Diputació), la dignificació del passat artístic recent de Girona (l’art realitzat a casa nostra durant la segona meitat el S. XX), les ajudes municipals a la producció artística o, en darrera instància, la reclamació de projectes pedagògics ambiciosos (que relacionin productors i públic en edat de formar-se) podrien conformar un primer bloc temàtic subjecte a crítica i revisió, com dèiem, sempre realitzada des de la vessant constructiva.

La provisionalitat d’aquest document estarà condicionada pels resultats de la trobada assemblearia de dissabte vinent. Només després d’aquesta primera trobada sabrem si hem de parlar d’una NOVAADAG o d’alguna altre tipus d’associació que, de ben segur, vetllarà per la cultura de qualitat en l’àmbit de Girona.

Comitè Impulsor 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s