Es constitueix la NOVAADAG amb una trentena de signatures

La reunió es trasllada a les escales de la Catedral davant la negativa municipal a permetre l’assemblea d’artistes a les sales de la Rambla.

La reunió convocada per avui dissabte, 10 de desembre, a les 12h del migdia a les Sales Municipals de la Rambla de Girona, s’ha iniciat amb mitja hora de retard i a les escales de la Catedral de Girona com a conseqüència d’un comunicat municipal subratllant que “no es disposava de cap permís” per ser portada a terme a l’actual seu del Bòlit.

Malgrat la incomprensió i la sorpresa inicial dels convocats davant la prohibició implícita de portar a terme la seva activitat a l’espai de la Rambla (atès el seu caràcter públic i obert), s’ha optat per fer cas a les “recomanacions” dels responsables municipals i traslladar el debat a un altre espai públic i amb una forta càrrega simbòlica com són les escales de la Catedral.

La reunió, per tant, s’ha iniciat a les 12,30h. i ha servit per posar en comú aspectes bàsics com ara la independència política i ideològica de la NOVAADAG així com el seu caràcter assembleari i obert a les diferents manifestacions de la cultura.

S’ha acordat per una unanimitat adoptar la denominació de NOVAADAG (Nova Assemblea Democràtica d’Artistes de Girona) amb l’objectiu de recollir el testimoni de l’assemblea històrica i, al mateix temps, començar a treballar plegats a partir d’una denominació fàcilment reconeixible que manté plena vigència.

Com a objectius immediats de la NOVAADAG s’ha subratllat la necessitat de reclamar una reunió amb el (o els) responsable(s) de cultura de l’Ajuntament de Girona per tal de ser informats de les seves polítiques a curt i llarg termini en relació a diferents àmbits que l’Assemblea considera fonamentals.

En aquest sentit, s’ha decidit que el futur immediat de les Sales Municipals de la Rambla de Girona sigui el punt de partida per una reflexió més àmplia que ha de fer possible l’acció cultural coordinada entre els diferents sectors implicats.

L’Assemblea, que ha finalitzat a les 14h. a les mateixes escales de la Catedral, ha fet possible recollir una trentena de signatures de suport (*) i, així mateix, posar les bases de cara a la propera trobada, que servirà per dissenyar de manera més detallada un pla d’acció i de treball.

(*) Eudald Camps, Clara Oliveras, Mim Juncà, Quico Estivill, Montse Costa, Pep Camps, Sebi Subirós, Jordi Amagat, Pere Bellès, Pep Admetlla, Núria Güell, Levi Orta, Lluís Galvez, Carlota Ventura, Esteve Subirah, Roser Bover, Roger Costa-Pau, Mariona Terrats, Ester Borin, Marc Padrosa, Agnès Juventench, Jordi Isern, Miquel Ferrino, Evdokim Perevalsky, Omar Al-Ajlani, Jordi Mitjà, Narcís Gironell, Adela Caamaño, Guillem Terribas, Manel Bayo i Arnald Bosch.

Anuncis

3 pensaments sobre “Es constitueix la NOVAADAG amb una trentena de signatures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s